I et helt årti har vi arbejdet systematisk med at reducere vores aftryk på miljøet.

Med vores ISO 14001 certificering i 2011 lød startskuddet for en målrettet miljøindsats, der siden har søsat en stribe tiltag, der nedbringer vores ressourceforbrug. 

Design med omtanke
Hensyn til miljøet har imidlertid altid været en integreret del af vores designfilosofi. Også før vi kunne kalde os ISO 14001-certificerede. Vi har nemlig altid gjort os yderst umage for at lave møbler, der holder i generationer.  

”Med ISO 14001 fik vi et redskab, som vi kunne gå systematisk til værks med i miljøarbejdet. Men lige så længe vi har eksistere,t har flere af de ting, som man i dag kalder grønt og godt, været sund fornuft hos os så at sige. For høj kvalitet og en lang levetid har altid været kernen i vores produkter,” fortæller grundlæggeren, Svend Østergaard Pedersen.

Derfor har vi bl.a. vendbare puder i de fleste modeller, så slitagen fordeles, og derfor tænker vi fleksibilitet ind i designet, hvor vi kan. Så går noget i stykker, skal man kun udskifte den enkelte del i stedet for hele møblet.  

Oven i det stiller vi meget høje krav til vores materialer, der er yderst slidstærke og frie for farlig kemi – og desuden tæller flere og flere miljøvenlige varianter. Som fx Cura, der er lavet ud af genanvendte flasker eller kork, der er ét af verdens mest bæredygtige materialer.

På den måde bestræber vi os hele tiden på at skabe design med omtanke.

Fra sund fornuft til 41 tons mindre C02
Ser man bort fra de miljøhensyn, som er integreret i selve designet, tog vi det første grønne skridt, da vi indførte vandbaseret, miljøvenlig lim, selvom det både var dyrere og mere besværligt at anvende.

Siden da har vi løbende optimeret rundt omkring i produktionen for at nedbringe vores negative aftryk på miljøet og klimaet. Som for et årti siden, hvor vi investererede i en automatisk læderskærer for at begrænse spild så meget som muligt. I 2018 opgraderede vi også vores luftkompressor, så vi kan slukke for de dele af fabrikken, der ikke kører, og på den måde reducere det samlede energiforbrug. 

Og i 2019 gik vi over til energieffektive lyskilder – både på kontoret i Møldrup og på moderfabrikken i Polen. Denne udskiftning sparer miljøet for 150.000 kWh om året.

Senest har 178 solcelle-paneler forsynet vores største fabrik med 41 MWh energi og – ikke mindst – reduceret CO2-udledningen i Polen med 41 tons siden august 2019.

 

Andre nyheder

04.03 2024
Forårsmesse er tilbage med dobbelt så mange udstillere!

Kom med, når vi gentager én af 2023’s største successer og igen slår dørene op til vores helt egen messe.

Se den her >
06.02 2024
Ny bestyrelse trukket i arbejdstøjet

Et godt mix af nye ansigter og gamle kræfter er klar til at omsætte endnu flere af vores one stop shopping-ambitioner til virkelighed og skabe endnu større værdi for vores kunder. 

Se den her >
05.01 2024
Året, der gik - 2023

Oven på et turbulent år er vi mere end klar til fokusere på kerneforretningen igen.

Se den her >